АКТУАЛЬНО

«Цим Актом просимо про смирення та перемогу у боротьбі проти лукавого», – Апостольський нунцій про посвячення росії та України Непорочному серцю Марії

П'ятниця, 25 березня 2022, 23:05
Непорочне серце Марії є символом болю, якого зазнала Матір Божа через смерть свого сина Ісуса. До цього болю тепер приєднується український народ, особливо українські діти, які гинуть від бомб чи від спраги та холоду, в темряві та в безмежному страху. Цю війну не можна пояснити, бо життя людини святе для нас усіх, віруючих і невіруючих.

Про це зазначив Апостольський нунцій архиєпископ Вісвальдас Кульбокас у своєму зверненні до Архиєрейського Синоду УГКЦ з нагоди посвячення Святішим Отцем росії та України Непорочному серцю Марії.

Архиєпископ використав слова Папи Франциска про «насильницьку агресію проти України, безглузду різанину» й зауважив, що ми не лише є її свідками, що війна є огидною, а що вона відповідає «диявольській логіці». Адже мова йде про війну, яка має дуже важливу духовну складову.

Саме з цієї причини, підкреслив Апотольський нунцій, під час молитви «Ангел Господній» 20 березня Папа Франциск подякував українським єпископам за близькість до народу, а ввечері 25 березня Святіший Отець посвятив увесь світ, особливо росію та Україну Непорочному серцю Марії.

«Присвячуючи світ, а особливо росію та Україну Непорочному серцю Марії, ми в основному просимо про дві речі: щоб ми самі були смиренними, простими, справедливими одне до одного, щоб ми були по-справжньому братами для всіх людей без винятку; щоб ми не завдавали болю ні іншим, ані Богу. А в цій смиренній та довірливій молитві благаємо Діву Марію, Матір Божу, щоб людство отримало перемогу в боротьбі проти лукавого в усіх його проявах та знову віднайшло мир», – підкреслив він.

Архиєпископ Вісвальдас Кульбокас також повідомив архиєреїв УГКЦ про те, що запросив приєднатися до цього богослужіння усіх представників української влади та всіх політиків різних конфесій. «Щоб наша молитва, а також діяльність урядовців, дипломатів та громадських діячів України та інших країн світу принесла мир нашій країні та порозуміння між українським і російським народом та між усіма народами», – зазначив архиєрей.

Відтак він запевнив, що в цю хвилину посвяти духовно єднається з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та українськими греко-католицькими єпископами, які зібралися в Зарваниці.

«Адже місія Церкви – нести світло, віру, навернення, мужність і любов кожній людині. Вона також полягає в тому, щоб надати всьому, що об’єднує український народ і всі його Церкви, не минаючи жодної, безліч мудрості, багато відваги та великої терпеливості. Ми вже це робимо, тож нехай Господь благословить усіх нас», – мовиться у зверненні нунція.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next