АКТУАЛЬНО

Цьогорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи відбудеться у Празі

Середа, 03 червня 2015, 15:51
Від 4 до 7 червня 2015 року відбудеться чергова щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи, що проходить під егідою Ради Єпископських Конференцій Європи. На запрошення владики Ладіслава Гучка, Екзарха для католиків візантійського обряду в Чехії, цьогорічна зустріч проводитиметься в Празі.

У світлі загальноцерковної призадуми над темою сім’ї в рамках підготовки до жовтневого Синоду Єпископів у Ватикані ієрархи говоритимуть про християнську сім’ю та її місію, і не лише на європейському континенті. У засіданнях візьмуть участь також Апостольський нунцій в Чехії та Генеральний секретар Ради Єпископських Конференцій Європи.

У програмі зустрічі не лише пленарні засідання, а й різні зустрічі з метою ознайомлення із дійсністю життя Церкви в цій країні та, очевидно, молитва. Зокрема, у п’ятницю, 5 червня, ввечері, в храмі Пресвятої Богородиці в Емаузи Святу Літургію очолить митрополит Пряшівський Ян Баб’як, Глава Греко-Католицької Церкви Словаччини. Два наступні великі Євхаристійні богослужіння відбудуться в катедральному соборі Святого Климента – в суботу вранці Божественну Літургію очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, а в неділю вранці – Архиєпископ Циріл Васіль, ТІ, Секретар Конгрегації для Східних Церков.

Зазначимо, що сьогодні Східні Католицькі Церкви в Європі представлені ієрархами візантійської, маронітської, халдейської та вірменської традицій. Торішня така зустріч відбувалася у Львові.

 

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next