АКТУАЛЬНО

Цьогорічна проща родин мігрантів із Самбора до Зарваниці проляже через Івано-Франківськ

Понеділок, 08 липня 2019, 15:54
Відстань цьогорічної прощі «Самбір-Зарваниця» сягне трьохсот кілометрів, а пройде духовний похід таким маршрутом: 2 серпня – Самбір-Черхава-Попелі; 3 серпня – Орів-Нижня Стинява (Львівщина); 4 серпня – Тинява-Болехів-Долина; 5 серпня – Брошнів-Осада-Брошнів-Новиця; 6 серпня – Завій-Посіч-Івано-Франківськ; 7 серпня – Клубівці-Нижнів (Прикарпаття); 8 серпня – Монастирська-Бучач; 9 серпня – Білявинці-Зарваниця (Тернопілля). Про це вирішив організаційний комітет прощі під час наради в Івано-Франківську.

Захід розпочався з молебню, який відслужив священник Київської архиєпархії, духівник прощі о. Антон Борис.

«Цьогорічна проща, на мій погляд, особлива тим, що ми вперше всі теми катехизм присвячуємо безпосередньо молитві як спілкуванню з Небесним Отцем і її ролі в житті християнина. Під час попередніх прощ ми більше уваги приділяли наукам про сім’ю і родину та біблійному навчанню. Тож чимало часу займає власне підготовка до прощі, адже щороку ми вибираємо і погоджуємо з парафіями та їхніми духівниками новий десятиденний маршрут теренами трьох областей – Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської. Проща «Самбір–Зарваниця» не має аналогів в Україні. Упродовж десяти діб сотні паломників моляться за Україну, родини українських заробітчан, українські сім’ї, своїх рідних і близьких та всіх, хто потребує молитовної опіки. Це паломництво – важка дорога повернення українських мігрантів додому», – зазначив о. Антон.

У нараді взяли участь: духовний провідник прощі о. Антон Борис, керівник прощі Людмила Пушкар, координатор Галина Заячкевич, відповідальний за маршрут Андрій Бобак, скарбник Ярослав Карпінець, шеф-кухар Світлана Савшак, відповідальні за служіння осіб духовного походу Тарас Шеремета, Маркіян Серединський, представники спільноти колишніх заробітчан Італії «Пієта» міста Івано-Франківська Оксана Пронюк і Ольга Шкляр та ін.

Нагадаємо, цьогорічна XIV піша проща мігрантів та їх родин «Самбір–Зарваниця», яка проходить під патронатом Пасторально-міграційного відділу, триватиме з 2 по 11 серпня 2019 року. Духівником прощі голова ПМВ владика Йосиф Мілян призначив священника Київської архиєпархії о. Антона Бориса. Тема цьогорічного паломництва – «Коли ви молитесь».

Засновником прощі мігрантів та її багаторічним духовним провідником був світлої пам’яті о. Василь Поточняк. Востаннє проща «Самбір–Зарваниця» пролягала Івано-Франківськом 2012 року під духовним проводом о. Василя.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://pmv.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next