АКТУАЛЬНО

Цьогорічну Дев’ятницю до Святого Духа католики Німеччини моляться в наміренні миру в Україні

Четвер, 21 травня 2020, 22:11
Сьогодні, 21 травня 2020 року, греко- і римо-католики Німеччини в солідарності із людьми в Центральній та Східній Європі розпочинають молитися Дев’ятницю до Зіслання Святого Духа. Одним із основних намірень цьогорічної новени є мир в Україні, а думки для молитовних розважань написані на основі думок Глави УГКЦ. З цієї нагоди запрошуємо всіх вірних нашої Церкви долучатися до спільної молитви, користаючи із українського перекладу цієї молитви, підготованого Реновабісом.

«Нашою 25-ю новеною до Зіслання Святого Духа ми хочемо в особливий спосіб нагадати про цю гнітючу ситуацію [війни в Україні – ред.] і одночасно представити Україну, одну з найважливіших країн-партнерів Реновабісу. Цьогорічна Дев’ятниця є запрошенням, розвинути розуміння щодо людей в Україні та з’єднатися з ними в молитві», – зазначив у вступному слові до цьогорічної дев’ятиденної молитви напередодні свята П’ятидесятниці о. Крістіан Гартл, генеральний директор Реновабісу.

В основу молитовних розважань Дев’ятниці, авторкою яких є Анна Томашек-Добра, було покладено думки Блаженнішого Святослава із книжки «Діалог лікує рани». Саме з цієї причини директор Реновабісу назвав Главу УГКЦ «патроном цієї Дев’ятниці».

У передмові до Дев’ятниці Блаженніший Святослав зазначив, що цього року німецькі благодійні організації вперше тематично об’єднали свої пріоритети під одним гаслом, обравши «Мир» центральною темою своїх молитов, роздумів і проєктів. Зокрема, Реновабіс робить наголос на цій ідеї.

«Цією Дев’ятницею просимо спільно нашого воскреслого Господа Ісуса Христа про Його животворного Духа, який уможливлює примирення та дарує мир, – пише Глава УГКЦ у передмові до новени і додає, – лише тоді, коли ми в наших молитвах відкриємося до дії цього Духа Божого, зможемо зрозуміти і наповнити змістом заклики наприкінці візантійського чи римо-католицького Євхаристійного богослужіння – "З миром вийдім" і "Йдіть у мирі"».

Український переклад Дев’ятниці до Святого Духа, яка триватиме з 21 по 30 травня 2020 року, можна знайти за цим посиланням.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next