АКТУАЛЬНО

"Ця чоловіча братерська організація допоможе нам краще послужити для наших родин, Церкви та суспільства", — владика Василь (Тучапець)

Понеділок, 14 березня 2016, 13:21
У неділю, 13 березня, у храмі Пресвятої Тройці, що в м. Полтава, відбулася ініціація (прийом) в братерську організацію чоловіків-католиків "Лицарі Колумба".

Ініціація розпочалося Божественною Літургією, яку очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, у співслужінні з отцем Юрієм Кролевським, настоятелем храму Пресвятої Тройці, отцем Анатолієм Теслею, капеланом "Лицарів Колумба", та отцем Максимом Кролевським.

У Святій Літургії вірні разом з духовенством окремими молитовними проханнями молилися за добрий початок та розвиток братерської організації "Лицарі Колумба" в Полтаві та Харківському екзархаті.

У своєму архиєрейському слові єпископ наголосив на важливості чоловічої братерської організації у житті та розвитку Церковної спільноти. "Така організація буде сприяти оживленню цілої парафіяльної родини, - зауважив владика Василь під час проповіді, - бо, об'єднуючи наших чоловіків, допоможе нам разом й спільно робити багато добрих справ та краще послужити для наших родин, Церкви та суспільства".

Після Божественної Літургії розпочалася й сама ініціація у чоловічу братерську організацію, яку провела група лицарів Колумба з м. Києва, що є відповідальною за створення осередків братерського ордену в Україні.

Так цього дня у Полтаві створився перший осередок лицарів Колумба в Харківському екзархаті та почала існувати ще одна Рада лицарів Колумба в Україні, яка названа на честь гетьмана Івана Мазепи.

Усі члени новоствореної організації висловили вдячність своєму духовному батьку, наставнику та провіднику — владиці Василю (Тучапцю), за Його участь та присутність під час ініціації, цієї важливої події в їхньому житті.

Довідка:

Лицарі Колумба засновані в США преподобним отцем Майклом Дж. Маꥳвні в 1882 році. Членами Лицарів Колумба є понад 1,8 мільйони людей, котрі зібрані у 15 000 рад в 14 країнах світу. Лицарями можуть бути лише практикуючі чоловіки-католики віком від 18 років. Членство поділяється на чотири різних ступені, кожен з яких ілюструє певний принцип ордену. За підтримку з боку лицарів Церкви і місцевих громад, а також за їх благодійну діяльність, Папа Іван Павло II називав орден "сильною правою рукою Церкви".

Процес заснування в Україні організації «Лицарі Колумба» був розпочатий ще попереднім Главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром, який в серпні 2005 року, під час 123-ї Верховної конвенції «Лицарів Колумба», що проходила в Чикаго, США, запросив лицарів розпочати свою діяльність в Україні. Ця ініціатива пізніше була підтримана Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та Митрополитом Мечиславом зі сторони Римо-Католицької Церкви.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next