АКТУАЛЬНО

«Ця різниця в Літургії є нашим багатством, нашим скарбом» – Архиєпископ Циріл (Василь)

Вівторок, 25 січня 2011, 16:59
З ініціативи Високопреосвященного Карла Лібераті, Архиєпископа Папської прелатури в м. Помпеї, з нагоди Тижня молитов за єдність християн 23 січня 2011 року в базиліці санктуарію Пресвятої Діви Марії Святої Вервиці у Помпеї була відслужена Божественна Архиєрейська Літургія. Її очолив Високопреосвященний Архиєпископ Циріл (Василь), секретар Конгрегації Східних Церков.

З ініціативи Високопреосвященного Карло Лібераті, Архиєпископа Папської прелатури в м. Помпеї, з нагоди Тижня молитов за єдність християн 23 січня 2011 року в базиліці санктуарію Пресвятої Діви Марії Святої Вервиці у Помпеї була відслужена Божественна Архиєрейська Літургія. Її очолив Архиєпископ Циріл (Василь), секретар Конгрегації Східних Церков, з яким співслужили: Архиєпископ  Карло Лібераті, капелан для українців у Помпейській єпархії о. Андрій Євчук, ректор цого санктуарію монс. Сальваторе Акампора, о. Петро Козак, о. Міхаїло Василь, o. Марко Дурлак, o. Мартін Міхаль, диякон Юрій Смакоус (селезіанин) та італійські священики.

Архиєрейська Літургія у східному обряді супроводжувалася співом студентів Української папської колегії Святої Покрови з Рима.

Окрім української греко-католицької громади, яка вже традиційно понад десять років збирається на недільні Богослужіння, прийшли на спільну молитву біля двох тисяч вірних латинського обряду.

У проповіді Владика Циріл (Василь) зазначив, що цю Літургія у східному обряді з нагоди Тижня молитов за єдність християн можна вважати  «зустріччю у вірі». «Людина може створювати поділи, але Христос об’єднує, - підкреслив проповідник і додав: «Согодні звертаємося до Богородиці у особливий спосіб. В неї, як матері Церки, яку однаково почитають як на Заході, так і на Сході, просимо за єдність всіх християн».

А єпископ Карло подякував за прекрасну можливість молитися Божественну Літургію у східному обряді, звернувшись зокрема до українців, які, часто перебуваючи в італійських сім'ях, дають добрий приклад молитви і свідчення віри.

фото

 

За повідомленням прес-служби громади м. Помпеї УГКЦ

 

Довідка:

Українські Богослужіння в м. Помпеї відбуваються щонеділі (початок o 10.00) та щосуботи (початок о 16.00)

presso Santuario della Beata Vergine del Rosario

Capella S. Giuseppe Mascatti
Piazza Bartolo Logo,1
80045 POMPEI (NA)
Rev. do Andriy Yevchuk
(Cappellano per gli Ucraini a Pompei)

Ogni Domenica ore 10.00 ed ogni sabato ore 16.00 Divina Liturgia in rito bizantino-ucraino

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next