АКТУАЛЬНО

«Ця спільнота… буде тим світлом, що просвітить не тільки Білу Церкву, а й всю Україну», – Глава УГКЦ у Білій Церкві

Четвер, 09 січня 2014, 18:18
9 січня, у день Святого первомученика і архидиякона Стефана, Блаженніший Святослав (Шевчук) уперше відвідав громаду Різдва ГНІХ, що в Білій Церкві на Київщині. Візит відбувся з нагоди 10-річчя заснування парафії.
Зображення 1 / 16 Використовуйте клавіші для перегляду

Глава Церви очолив Архиєрейську Божественну Літургію в одному з приміщень місцевого Будинку побуту, оскільки парафіяльна спільнота ще не має храму. «Ваша радість сьогодні стала радістю всієї Церкви», – зауважив Отець і Глава УГКЦ під час проповіді, вітаючи парафіян із ювілеєм.

Крім цього, Верховний Архиєпископ УГКЦ сказав, що всі ми є Божим народом, Його власністю і спадкоємством. Тому ми повинні це пам’ятати. Адже особа, яка покликана до будь-якого виду служіння, чи церковного, чи суспільного, повинна «Господареві віддати плоди своєї праці, які є плодами доброго християнського життя».

Також Предстоятель Церкви пригадав, що святий Стефан був першим дияконом і мучеником у Христовій Церкві. А диякон – це служитель, який опікувався передусім тими, хто потребував соціальної опіки. «Щоб вдови і сироти не були занедбані, апостоли покликали до дияконського служіння дияконів, серед яких першим був Стефан, - розповів проповідник. - Він був також першим із мучеників, якого звинуватили в тому самому, що й Христа: що він, нібито, зневажав храм – святе місце. Проте диякон показав себе вірним служителем свого Господа, і коли його каменували, у своєму серці не мав ненависті чи злоби проти тих, хто забирав у нього життя. А ще його свідчення віри стало засобом її поширення, бо, бачачи в обличчі Стефана обличчя ангела, молодий юнак Савло, який став невдовзі великим апостолом Павлом, поніс Боже Слово у світ».

«Постать святого Стефана є важливим Божим Словом до нас – тих, які святкуємо 10-річчя цієї християнської громади в Білій Церкві. Ми сьогодні молимося не у величному пишному соборі, який ще може постати, а в чужому маленькому приміщенні. Однак у таких самих обставинах відбулося і Різдво Христове: не в пишних палатах, не в широких просторах, а в бідній печері. Ісус Христос народився там, куди приходили споживати їжу тварини і де люди не повинні були мешкати. Але з тої маленької стаєнки засяяло світло на весь світ. Гадаю, і ця спільнота, що сповнена Христової віри, спільнота істинних учнів Христових, буде тим світлом, що просвітить не тільки Білу Церкву, а й всю Україну», – сказав Блаженніший Святослав.

Наприкінці Богослужіння о. Ігор Гріщенко, адміністратор парафії Різдва ГНІХ у Білій Церкві, подарував на згадку Главі Церкви картину, яку намалювали парафіяльні діти.

Після цього Блаженніший Святослав оглянув земельну ділянку, яка виділена місцевою владою для будівництва храму. Насамкінець Предстоятель УГКЦ поспілкувався з Міським головою Василем Савчуком.

Варто зазначити, що на свято до Білої Церкви приїхали священнослужителі із сусідніх греко-католицьких парафій, а також священики і прихожани місцевої парафії Римо-Католицької Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next