АКТУАЛЬНО

«Ці діти дещо вразливі, однак відкриті на добро і богопізнання…» – с. Єроніма про дітей-переселенців

Вівторок, 23 червня 2015, 14:18
16-24 червня в реколекційному будинку отців студитів, що в Яремче на Івано-Франківщині, відбувається табір для дітей Донецького екзархату УГКЦ. Близько 50 дітей із сімей переселенців, переважно з Донецька, області та Луганська, віком від 8 до 16 років, беруть участь у такому духовному відпочинку.

Тема табору: «Дорогою добра і краси». Тому діти щодня роздумують про певну чесноту, якою був наділений митрополит Андрей Шептицький, і міркують про те, як її реалізувати в їхньому житті.

За словами с. Єроніми Вовчак, СНДМ, яка два роки здійснювала служіння в екзархаті як голова Катехитичної комісії, ці діти по-своєму переосмислюють події на Сході. Переважно, це діти з проукраїнських сімей, батьки кількох із них воюють в АТО. «Вони дещо вразливі та зболені, однак відкриті на добро і богопізнання. Вони усвідомлюють, що з Божою допомогою та молитвою можна зупинити війну. Тому так уважно моляться за мир на Божественній Літургії», – розповіла монахиня.

Додамо, що під час табору діти щодня беруть участь у Богослужінні. Потім за розкладом у них катехизація, екскурсії, похід у гори та майстер-класи.

«Щодня після молитви за Україну ми піднімаємо прапор під спів гімну. Зауважую, кожна дитина із трепетом і пошаною промовляє його слова», – розповіла с. Єроніма.

Руслана Ткаченко, прес-служба Донецького екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next