АКТУАЛЬНО

Туберкульозний санаторій міста Чернівці отримав медичне обладнання від Карітасу

Середа, 02 березня 2011, 17:31
Днями здійснив візит до туберкульозного санаторію Чернівців директор Благодійного фонду «Карітас» Сергій Триф’як. Він передав адміністрації закладу медичне обладнання на суму 54 тисячі гривень.
Днями здійснив візит до туберкульозного санаторію Чрнівців директор Благодійного фонду «Карітас» Сергій Триф’як. Він передав адміністрації закладу медичне обладнання на суму 54 тисячі гривень. Тубсанаторій гостро потребував поповнення застарілої медичної бази для ефективного лікування хворих. Цю проблему помітили представники Ротарі-клубу міста Барнебі з Канади під час перебування в Україні влітку. Вони надали кошти для закупівлі нового медичного устаткування. Працівники Карітасу вивчили ситуацію в санаторії і закупили найнеобхідніші апарати для лікування хворих. Магнітно-резонансний апарат «Полюс-4», апарат для магнітно-лазерної терапії, апарат «Ампліпульс», УВЧ-апарат, 4 інгалятори та фотоелектроколориметр відтепер збагатили маніпуляційну кімнату та кімнату для фізпроцедур. Сергій Триф’як зауважив, що було приємно надати допомогу саме Чернівцям, тому що в основному увага зосереджена на потребах Івано-Франківщини. За словами директора БФ «Карітас», реалізація цього проекту є першою ластівкою у співпраці з медичними закладами Чернівців. У понеділок, 28 лютого, до санаторію Садгори прийшли подякувати за щедрий дар представники місцевої обласної та міської влади. Там був вященик греко-католицької громади Коломийсько-Чернівецької єпархії. Він освятив обладнання для довгої і вірної служби на благо людей.  

Оксана Рижук

  Довідка: Ротарі – це організація бізнесменів та людей різних професій усього світу, які об’єдналися для гуманітарного служіння, впровадження високих морально-етичних стандартів в усі професії та для зміцнення доброї волі і миру на землі. Ротарі було засноване 23 лютого 1905 року. На сьогодні гасло Ротарі – «Служіння понад власне Я» - є гаслом для понад 1 млн 300 тис. людей доброї волі в 166 країнах світу. Для здійснення своїх цілей Ротарійці об’єднуються в Клуби. Таких Клубів на сьогодні в світі є понад 32 тис. В Україні сьогодні діють 37 Ротарі-клубів. Основними напрямками діяльності українських Ротарі-клубів є програми у сфері освіти та охорони здоров’я, допомога дитячим закладам. Багато програм реалізується у співпраці з партнерськими клубами зі США, Канади, Нідерландів, Швеції, Франції та інших країн.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next