АКТУАЛЬНО

Тучинський полігон на Рівненщині відвідав владика Василь (Івасюк)

Неділя, 26 серпня 2018, 10:03
23 серпня, у День Державного прапора України, владика Василь (Івасюк) відвідав коломийських військовослужбовців.

У Тучинському полігоні, що під Рівним, бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади, яка під час ротації дислокується в Коломиї, продовжують здобувати військовий досвід. З нагоди Дня прапора та 27-ї річниці Незалежності України до військової частини привітати і благословити захисників приїхав Єпископ Коломийський Василь (Івасюк).

На початку владика спільно з о. Сергієм Дмитруком відслужив молебень, після чого окропив присутніх свяченою водою.

“Господь – наша надія, яку  Він дає українському народові через військовослужбовців”, наголосив владика, звертаючись до особового складу бригад. Єпископ пояснив, що Господь подарував їм життя і покликав тепер виконати дуже важливе завдання – захищати Україну в цей нелегкий час.

“Готуючись до оборони нашої держави, ви зобов’язані підвищувати свою військову кваліфікацію. Одначе перед початком кожної справи і завдання маєте просити Бога допомогти успішно виконати поставлене завдання свого командування, зберігаючи при цьому своє життя і життя своїх товаришів”,  закликав владика Василь.

Далі єпископ пригадав розповідь про один із підрозділів часів Другої світової війни.

“Тридцять чоловік того підрозділу направили в наступ, – продовжив розповідати владика. Тоді воїни якраз проходили біля каплички, посвяченій Матері Божої Неустанної Помочі. Несподівано один чоловік вибіг із колони та щиро просив Пресвяту Богородицю щасливо повернутися живим із війни. Дійсно, з тієї групи тільки він один повернувся додому з війни…”

 По звершенню зустрічі військовслужбовці поспілкувалися з владикою, показали територію полігону і подякували за візит. Відтак владика Василь також висловив вдячність за їхню щоденну службу, завдяки якій мирні люди мають змогу спокійно спати, ходити на навчання та працювати.

Прес-служба Коломийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next