АКТУАЛЬНО

«Куди кличе Христос – там є найкраще» – владика Микола Бичок вилетів до Австралії

Понеділок, 24 травня 2021, 09:11
24 травня 2021 року, після майже року очікування, владика Микола Бичок вилетів із Києва до Австралії на служіння для наших вірних в єпархії Верховних апостолів Петра і Павла в Австралії, Новій Зеландії та Океанії.

Перед вильотом владика Микола поділився з нами своїми переживаннями і очікуваннями:

«Коли поглянути на сторінки Святого Письма, то життя Ісуса та Його учнів постійно було в русі. Євангелист Матей у 10-й главі дуже виразно подає мету дороги апостолів: «Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне – близько» (Мт. 10, 7). Цей заклик Христа про проповідування Царства Небесного був для мене немов світильником, який показував, що я маю робити.

Усім відоме почуття перед дорогою – це і радість, і сум, і певне хвилювання. І я не став винятком, переживаючи різні стани душі. З одного боку, є сум, бо покидаєш рідних, друзів і країну, у якій ти зростав. Але з  іншого – є також радість – бо  нарешті зможу бути разом зі своїми вірними: з іншою частинкою України в далекій Австралії. Саме туди мене посилає Господь, щоб бути разом,  підтримувати та допомагати одне одному, і в такий спосіб разом прямувати до Царства Небесного. 

Я свідомий, що переді мною стоїть багато нових завдань і викликів. Невідома для мене країна, закони, суспільство, тощо... Але я знаю одне: куди кличе Христос – там є найкраще. Сьогодні, вилітаючи так далеко від рідної землі, я вкотре переживаю цей досвід віри в Боже провидіння. Віддаю та поручаю всемогутньому Господеві своє служіння, духовенство та монашество, своїх співпрацівників та всіх вірних Мельбурнської єпархії верховних апостолів Петра і Павла».

Як ми повідомляли, 7 червня 2020 року, у свято П’ятдесятниці, Чин архиєрейської хіротонії правлячого єпископа єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Мельбурні (Австралія) Миколи Бичка для українців Австралії, Нової Зеландії, та країн Океанії здійснив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Хіротонія відбулася в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові.

Перед тим через пандемію коронавірусу, щоб не наражати людей на небезпеку, було змінено дату його хіротонії, яка попередньо планувалася на 26 квітня 2020 року.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next