АКТУАЛЬНО

"Твори Шеченка допомагають вийти із труднощів", - владика Василь (Івасюк) на науковій конференції в Коломиї

П'ятниця, 07 березня 2014, 21:32
6 березня в Коломийському інституті Державного вищого навчального закладу “Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника” провели наукову студентську конференцію “Просвітителі Українського духу”.

Наукову працю конференції, яку присвятили 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, благословив Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ владика Василь (Івасюк). У плані науковців було закладено дві головні теми: “Т. Г. Шевченко - творець свободи і нації” та “Педагогічна спадщина К.Д. Ушинського”.

У зверненні до учасників конференції архиєрей застановився над цінністю творчості Кобзаря для кожного українця: “Незбагненною до сьогодні залишається духовна сила Шевченкового слова. Поет живим словом, неначе могутньою зброєю, хоче врятувати народ від душевної сліпоти. “Борітеся - поборете! Вам Бог помагає. За вас… і воля святая!” - закликав людей Кобзар. Про всіх і про все каже Тарас, а саме: він дає народові безмежну надію та міцну опору в житті, а його твори допомагають кожному вийти із труднощів”.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next