АКТУАЛЬНО

«Тільки той народ, який має живу віру в Бога, ніяка чорна сила ніколи не здолає, і ми є свідки цього», - владика Дмитро (Григорак)

Неділя, 09 березня 2014, 08:07
Святкування 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка відбулося в м. Чорткові, в приміщенні РБК ім. К. Рубчакової, 6 березня 2014 року.

У програмі «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!» та вшануванні світлої  пам’яті Героїв Майдану  взяли участь художні колективи Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені О.Барвінського. На свято запрошені були також представники Бучацької єпархії.

Владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, звертаючись до присутніх у залі,  наголосив: «Свого часу Господь сказав через нашого пророка і збудив дух українського народу. Сьогодні цей дух не тільки оживає, але й дивує увесь світ, будить всю Україну. Вона вже встала з колін і утверджується як жива нація, як Божий вибраний народ. Також владика Дмитро згадав про наших героїв Небесної сотні, які нам нагадують, що свобода дорого коштує і тому її треба цінувати понад все.  «Тільки той народ, який має  живу віру в Бога, має духа волі, якого ніяка чорна сила ніколи не здолає  і ми є свідки цього» - наголосив єпископ.

Наприкінці Єпарх Бучацький подякував колективу та студентам  гуманітарно-педагогічного коледжу імені О. Барвінського, в особі директора п. Романа Пахолка: «Нехай Господь нас веде, хай ніколи не загасне в наших серцях надія. В цих прекрасних піснях та віршах ми пережили спільну молитву».

Прес-служба Бучацької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next