АКТУАЛЬНО

«Тільки в злагоді з іншими етносами Україна зможе побудувати гідне життя», - о. Олекса Петрів

П'ятниця, 13 березня 2015, 10:57
Українська Держава не зможе побудувати країну надзвичайного матеріального добробуту без суттєвого вкладу національних харизм представників різних національних меншин, які проживають в Україні.

Про це сказав протоієрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх церковних зв’язків УГКЦ, під час виступу на парламентських слуханнях "Роль, значення та вплив громадянського суспільства на формування етнонаціональної політики єдності в Україні" 11 березня.

Щодо іншої складової гідного життя людини – духовної, протоієрей відзначив, що «незважаючи на часи потрясінь, міжнаціональні й міжрелігійні, мир і злагода в нашому спільному домі непохитні». «Це притому, що існують на цьому світі злі сили, які всіляко інспірують посеред нас міжнаціональну та міжрелігійну ворожнечу. Не дочекаєтеся, бо демократична Українська Держава є матір’ю для нас усіх, незалежно від кольору шкіри, національності чи релігійної приналежності», – наголосив керівник Департаменту.

Отець Олекса Петрів відзначив, що УГКЦ, яка налічує понад мільйон вірних в 25 країнах світу на п’яти континентах, – добре знає, як почуваються люди поза межами вітчизни, які турботи та почуття вони переживають.

Він додав, що мусимо розуміти, що цей мир і злагоду треба пильно оберігати: гуртуватися, спілкуватися та допомагати одне одному, хоча б так, як це роблять представники всіх віросповідань України в рамках Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next