АКТУАЛЬНО

У 59-й конференції католицьких капеланів у Берліні взяли участь українські душпастирі

Середа, 29 жовтня 2014, 13:08
«Чи зроблені висновки?» - під цим гаслом від 20 до 24 жовтня 2014 року в Берліні проходила конференція католицьких капеланів і пасторальних референтів.

На запрошення військового капеланства Німеччини українські капелани - єпископ Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, та о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, взяли участь у спільній конференції капеланів у Берліні.

П'ятиденний захід, очолюваний військовим єпископом д-ром Ф.Й. Овербеком, передбачав, крім духовних і культурних заходів, окрему програму засідань, на якій про розвиток українського військового капеланства доповів о. Любомир Яворський.

«Перебуваючи тут, у Берліні, та представляючи українське військове капеланство в європейській спільноті, ми відчуваємо неабияку підтримку. Відкритість до нових викликів та готовність до співпраці надихає нас якомога краще працювати задля розвитку нашої спільної справи. Як кажуть, чужого горя не буває, - ці слова підтверджуються тут під час конференції, на якій ми обговорюємо різні соціальні аспекти допомоги в руслі енцикліки «Evangelii Gaudium» Папи Франциска. Ідеться про допомогу як капеланській службі, так і тим, на кого вона безпосередньо спрямована. В Україні це військовослужбовці, котрі служать і служили в зоні АТО, а також їхні родини», - підкреслив владика Михайло.

«Ми маємо військового капелана о. Петра Станька, який захищає докторську дисертацію у Німеччині та вже скоро приступить до служіння при німецькому капеланстві, будучи відповідальним за зв’язки з Україною, - каже єпископ. – Нам дуже важливий цей крок у напрямку розвитку українського військового душпастирства силами цілої європейської спільноти, чільне місце в якій посідає Німеччина», - додає військовий єпископ.

За словами владики Михайла (Колтуна), німецьке військове капеланство в особі єпископа та його помічників високо оцінює діяльність України на шляху до державного впровадження інституту військового духовенства, як також відзначили практичну діяльність священиків, що допомагають військовослужбовцям у зоні АТО.

Фото kmba.de

Прес-служба Департаменту капеланства

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next