АКТУАЛЬНО

У Біликах на Полтавщині освятили хрест і наріжний камінь під будівництво храму Святого пророка Іллі

Субота, 18 липня 2015, 13:06
16 липня в селищі Білики Кобеляцького району Полтавської області відбулося освячення хреста та наріжного каменю під будівництво храму Святого пророка Іллі. Чин освячення очолив владика Василь (Тучапець), Екзарх Харківський, у співслужінні з місцевим парохом о. Романом Валявкою, а також зі священиками, які служать у Полтавській області: о. Андрієм Буняком (м. Кобеляки), о. Володимиром Раковецьким (м. Полтава), о. Василем Улішаком (с. Деменки).

У Біликах є велика потреба в храмі, адже громада УГКЦ тут заснована ще у 2001 році. Упродовж цих років Богослужіння відбуваються в тимчасовій капличці. На початку парафія складалася з 3 осіб, згодом кількість парафіян збільшилася до 50 осіб, які є місцевими мешканцями. Отець Роман Валявка служить тут із 2006 року, священик також опікується громадами в м. Миргород та с. Пригарівка Козельщинського району.

Уже розпочалися будівельні роботи. «Ми маємо реліквію - частинку каменя з печери святого пророка Іллі, яку плануємо закласти у фундамент», - розповідає о. Роман. Також цього року на храмове свято у Біликах відбудеться урочисте виставлення мощів св. Андрія Первозванного, які тут постійно перебуватимуть.

Прес-служба Харківського екзархату

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next