АКТУАЛЬНО

У Барселоні говорили про сучасний стан церковних медіа

Понеділок, 11 листопада 2013, 19:06
Упродовж трьох днів (8-10 листопада) сорок учасників зустрічі «Євангелізувати душу Європи» – єпископи та делегати конференцій у справах соціальних комунікацій зі всієї Європи – у Барселоні (Іспанія) дискутували про сучасний стан церковних медіа.

Зокрема, представники Церков говорили про сучасні виклики, які стоять перед місійною діяльністю Церкви, та про те, як  новітні технології можуть бути використанні для реєвангелізації Європи. Так, під час конференції представили аплікацію для смартфонів  - PopeApp. Її розробник - Густаво Ентрала - зазначив, що  Церква не лише не повинна сторонитися новітніх  технологій, але, навпаки, використовувати їх, щоб ефективніше працювати та проголошувати Добру Новину в «цифровому» світі.

Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради у справах масової комунікації, наголосив, що покликання сучасної Церкви полягає не в євангелізації Інтернету, а в євангелізації в Інтернеті, тобто потрібно проповідувати Євангеліє за допомогою сучасних, ефективних та найбільш поширених методів комунікацій. Архиєпископ додав, що в епоху, коли комунікативні мова та форми щодня змінюються, Церква дедалі більше уваги приділяє використанню цифрових засобів соціальних комунікацій, щоб здійснювати свою євангелізаційну місію. 

Для Департаменту інформації Любомир Ференц

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next