АКТУАЛЬНО

У Барселоні відзначили 80-ту річницю храму

Середа, 04 листопада 2009, 11:57
1 листопада 2009 року у храмі Матері Божої Неустанної Помочі (вул. Бальмес 100), де відбуваються богослужіння для українських емігрантів, розпочалась подячна Служба Божа з нагоди 80-тої річниці заснування святині.
1 листопада 2009 року у храмі Матері Божої Неустанної Помочі (вул. Бальмес 100), де відбуваються богослужіння для українських емігрантів, розпочалась подячна Служба Божа з нагоди 80-тої річниці заснування святині. Божественну Літургію служили о.Гектор Зімер та о.Іван Левицький, ЧНІ. Отець Іван виголосив проповідь, заохочуючи вірних, через життєві приклади, до великого довір’я до Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди, слово привітання надійшло від Апостольського Візитатора для українців візантійського обряду в Італії та Іспанії Преосвященного Владики Діонізія (Ляховича), ЧСВВ. Владика привітав українську громаду Барселони та виявив вдячність іспанським редемптористам, які обслуговують парафію,  за родинне прийняття українців у цій святині. На завершення Св. Літургії, кожен з присутніх зміг отримати листівку із зображенням храму Матері Божої Неустанної Помочі, на зворотній частині якої, іспанською та українською мовами, вказано назву церкви.

Роман Шимон
м.Барселона, Іспанія

Додаток:

Історична довідка

У 1926р. місіонери редемптористи заснували перший монастир у м.Барселоні. У 1928р. придбали земельну ділянку, на якій збудували каплицю Матері Божої Неустанної Помочі, урочисте посвячення якої відбулось 10 серпня 1929р. На протязі 23 років богослуження відбувались у каплиці, і в той же час, тривало будівництво великого храму, яке завершилось торжественним посвяченням 1 листопада 1952 р. Архітектор: Йоаким Поркерас Банєрас. Розпис святині належить відомому каталонському маляру Йосиф Местрес Кабанесу. З вересня 2008 року, цьому храмі, служиться Божественна Свята Літургія для українців.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next