АКТУАЛЬНО

У Барселоні вшанували пам'ять митрополита Андрея

Вівторок, 18 листопада 2014, 12:58
16 листопада після заупокійної Літургії за митрополита Андрея Шептицького молодь громади церкви Матері Божої Неустанної Помочі Барселони, де служать отці-редемптористи, підготувала невеличке театральне дійство, в якому намагалася відтворити найцікавіші епізоди з дитинства та юності митрополита. Про це повідомила Олена Самсонова з Барселони.

В основу сценарію покладені спогади матері владики Андрея - Софії Шептицької з Фредрів, які вона виклала у своїй книзі-мемуарі «Молодість і покликання о. Романа Шептицького». Добрі та світлі згадки матері про родинні звичаї спільної молитви, побожну поведінку маленького Шептицького, його нетерпляче очікування першого Причастя та, вже пізніше, багаторазові драматичні прохання хлопця згоди та благословення батька на вступ до монастиря - усе це дуже повчальні деталі з життя слуги Божого, в яких можна простежити, наскільки духовно багатою, талановитою та сильною у вірі буде ця Людина в дорослому віці. З цієї нагоди молодь громади намалювала портрет молодого Андрея.

Насамкінець усі присутні отримали листівку із зображенням і біографією слуги Божого митрополита Андрея Шептицького та помолилися молитву за прославу його славою святих.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next