АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас-Київ» розпочав діяльність Консультаційний центр для допомоги постраждалим від торгівлі людьми

Середа, 01 червня 2016, 11:31
«У БФ «Карітас-Київ» розпочав діяльність Консультаційний центр для допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Головною метою цього центру є сприяння соціальній та професійній інтеграції жертв торгівлі людей та запобігання торгівлі людьми шляхом надання послуг із консультування для потенційних жертв, особливо трудових мігрантів, дітей та груп ризику.

Під час проекту буде проводитися виїзна робота для виявлення жертв торгівлі людьми у віддалених населених пунктах, інформування населення про ризики торгівлі людьми. Потерпілі отримуватимуть комплексну реінтеграційну допомогу», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Проблема торгівлі людьми для України є дуже актуальною. За даними Представництва МОМ  в Україні виявлено:

  • 11 700 осіб, які постраждали від торгівлі людьми за останні 10 років;
  • більше ніж 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року;
  • 3-7 млн українців живуть та працюють за кордоном;
  • більше ніж 1, 6 млн осіб  вимушено переміщені зі Сходу України і Криму;
  • 600-800 тисяч осіб у світі щорічно продають за кордон з метою експлуатації.

«Основними завданнями проекту є: виявлення жертв торгівлі людьми у співпраці з іншими спеціалізованими державними структурами, забезпечення багатопланової допомоги постраждалим; сприяння  реінтеграції постраждалих в  суспільство; створення мережі для обміну інформацією та найкращим досвідом з національними та міжнародними організаціями, підвищення рівня свідомості груп ризику (мігрантів, молоді, ВПО, сільського населення, безробітних) та фахівців про сучасні форми торгівлі людьми», - говорить Кочубей Алла, соціальний працівник-координатор БФ «Карітас-Київ».

На сьогодні в рамках проекту налагоджуються контакти з мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва, з районними центрами зайнятості для проведення роботи із підвищення рівня свідомості населення щодо загроз торгівлі людьми. Розроблено графік тренінгів з підлітками і молоддю. Усіх, хто постраждав від цього, просимо звертатися у БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next