АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас-Київ» відбулася міжнародна зустріч із переселенцями

П'ятниця, 17 квітня 2015, 12:17
«16 квітня у БФ «Карітас-Київ» відбулася міжнародна зустріч представників Франції та Бельгії із вимушеними переселенцями зі Сходу України.

Зокрема, у зустрічі взяли участь Хорге Нуньйо-Маєр - генеральний секретар Карітасу Європи; Бернар Тібо - генеральний секретар Карітасу Франції (Secours Catholique), пані Луїз Авон - член Адміністративної Ради Карітасу Франції, колишній посол Франції у Литві; Марк Лярош - керівник відділу міжнародного співробітництва Карітасу Франції, Андрій Васькович – президент Карітасу України, віце-президент Карітасу Європи», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Зустріч із вимушено переселеними людьми зі Сходу України відбулася в рамках візиту представників Франції та Бельгії з метою вивчення реальної ситуації та об’ємів гуманітарної кризи в Україні внаслідок агресії іноземних військ та діяльності терористів. У ході розмови, люди, які опинилися у скрутному становищі у зв’язку із сумними подіями в нашій країні, поділилися своїми історіями, переживаннями, висловили прохання донести всьому світові правду про події в Україні. Гості ж засвідчили свою повагу, єдність і вдячність українському народу за захист європейських цінностей.

«Хочу подякувати вам за сьогоднішню зустріч, яка була дуже важливою для наших гостей із Франції та Бельгії. Через пряме свідчення Вас вимушено переселених осіб наші гості мали можливість набагато глибше збагнути гуманітарну кризу внаслідок воєнних дій в Україні», - звернувся до присутніх Андрій Васькович, президент Карітасу України.

Карітас-Київ надає допомогу великій кількості переселенців, уже понад п'яти тисячам осіб. Допомога надається різного роду: грошова, продуктами харчування, засобами гігієни, інвалідними колясками, одягом, взуттям. Допомога надавалася і надається як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців. Під опікою найбільш незахищені верстви населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму - інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї.  

БФ «Карітас-Київ» об’єднуючи зусилля та у співпраці із різними організаціями та фондами надає допомогу вимушено переселеним людям зі Сходу України та Криму, госпіталям, шпиталям, лікарням, потерпілим від лихоліття війни, а також людям, що перебувають у зоні АТО. За досить короткий час – вдалося вже надати гуманітарної допомоги загальною вагою понад 150 тон.

Географія розповсюдження гуманітарної допомоги дуже велика. У Києві та Київській області, у Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Донецькій та Дніпропетровській областях. 

«БФ «Карітас-Київ» дякує всім, хто допомагає у допомозі переселенцям та просить допомоги тих, хто може її надати. Разом зможемо допомогти ще більшій кількості. Маючи таку можливість повноцінно можемо служити людям, міняючи у такий спосіб нашу країну», - підкреслює о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Прес-служба БФ Карітас-Київ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next