АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас-Київ» відбулося відзначення Всесвітнього дня продовольства

Четвер, 23 жовтня 2014, 12:30
«Уже другий рік поспіль у БФ «Карітас-Київ» відбулося відзначення Всесвітнього дня продовольства. Захід було організовано за підтримки наших партнерів КМБФ «Фудбенк» в Соціальному центрі Карітас-Київ для дітей з числа сімей у складних життєвих обставинах. Важливою складовою став майстер-клас по приготуванню їжі, на який був запрошений шеф кухар одного із ресторанів м. Києва. Разом із дітьми він готував італійську пасту «Болоньєзе», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

«Щороку весь світ  у жовтні відзначає  Всесвітній день продовольства, до якого долучається і БФ «Карітас-Київ». Цей день складно назвати святом, оскільки він нагадує всім людям про те, що існує глобальна продовольча проблема, яку потрібно вирішити, щоб уникнути голоду. Наш благодійний фонд на місцевому рівні цю проблему вирішує щодня, адже завдяки функціонуванню благодійної їдальні майже 100 дітей, які є голодними чи недоїдають в дома через кризу в сім’ї, можуть поїсти в нас. На жаль, не всі батьки можуть забезпечити своїх дітей в повній мірі харчуванням, тому ми таким чином намагаємось підтримати  сім’ї, які цього потребують», - говорить керівник напрямку допомоги дітям у БФ «Карітас-Київ» Ірина Пухняк.

Приготування  розпочалося з того, що кухар пояснив дітям, чим відрізняється паста від звичайних макаронів: саме паста вимагає кухарського креативу і водночас поваги від приготування до подання в тарілці на стіл. А також поради від шефа: щоб паста була смачною, потрібно використовувати дві види олії (наприклад, рослинну і вершкове масло), завжди додавати часник і цибулю, використовувати улюблені спеції і багато інших складових, щоб паста була не тільки приготована, але і корисна, і смачна. Учасники з цікавістю та допитливістю спостерігали за вправністю кухаря. Допомагали у приготуванні страви, а також навчалися подавати пасту на стіл. Усе це дуже захоплює, надихає і страва стає для кожного ще  смачнішою. Смакувати зготованими стравами могли всі охочі.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next