АКТУАЛЬНО

У БФ "Карітас-Київ" діти війни створюють картини миру

П'ятниця, 24 липня 2015, 17:45
«БФ «Карітас-Київ» прийняв уже більше ніж півсотні дітей вимушено переселених осіб із зони збройного конфлікту на Донбасі. У рамках проекту "Простір, дружній до дитини", із початку літа діти зі східних регіонів України знаходять домашній затишок у центрі розвитку київського Карітасу», - повідомляє директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Зокрема, днями яскравими та неповторними арт-шедеврами дитячих рук та сердець стали творчі роботи, реалізовані спільно із художником Русланом Калмиковим (картина із шурупів та ниток) та арт-терапевтом Світланою Полухіною (картина-розповідь у техніці "піщана анімація").

Над створенням цих робіт під супроводом майстрів діти трудилися не один день, плідно працюючи, насолоджуючись процесом спільної діяльності, а, головне - отримуючи сильний та світлий ресурс для подолання травматичних спогадів про війну.

Літачки на картині - символ маленьких художників, що її створювали: чистих, світлих, із мрією піднятися в мирне небо України.

Із початку літніх канікул БФ «Карітас-Київ» надає психологічну допомогу дітям вимушених переселенців. Так, було започатковано Центр опіки дітей вимушено переселених осіб із зони збройного конфлікту на Донбасі під назвою «Простір, дружній до дитини». На сьогодні охоплено вже понад 50 осіб. Насамперед діяльність спрямована на надання психологічної допомоги. Такий центр – це комфортний простір для спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, що є передумовою для зниження почуття гніву і тривоги.

Психосоціальну допомогу надають професіонали, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Загалом діяльність охопить понад 300 дітей. Передбачається, що «Простір, дружній до дитини» працюватиме до кінця 2015 року. Упродовж цього часу кожна група зможе безкоштовно відвідувати заняття двічі на тиждень.

У рамках діяльності часто залучаються волонтери. Подібно і цього разу спільно із художником Русланом Калмиковим та арт-терапевтом Світланою Полухіною діти мали можливість виразити свої емоції та проявити бажання миру в Україні.

«Висловлюю щиру вдячність усім, хто долучається до нашої праці. Спільно нам вдається зробити дуже багато для потребуючих у такий важкий для людей та України час. Ми завжди готові до будь-яких видів співпраці та вдячні за будь-яку допомогу, бо завдяки цьому маємо можливість допомагати людям», - підсумовує директор БФ «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next