АКТУАЛЬНО

У Боснії стартував семінар ПМВ для священників-місіонерів

Вівторок, 16 липня 2019, 13:26
У м. Баня-Лука (Боснія і Герцеговина) розпочалася II сесія духовно-формаційного семінару Пасторально-міграційного відділу для підвищення кваліфікації місіонерів-священників, монахів і монахинь із-за кордону, які опікуються вірними Церкви в тих країнах, де немає церковних структур УГКЦ.

На семінар з`їхалися близько 30 священників УГКЦ, які душпастирюють у Боснії і Герцеговині, Хорватії, Естонії, Казахстані, Росії та Україні.

Тема цьогорічного заходу: “Збереження християнської ідентичності та її роль в інтеграційному процесі як запобіжник асиміляції”.

Зустріч розпочалася з Літургії, яку очолив голова ПМВ владика Йосиф Мілян. Після Богослужіння єпископ розповів про діяльність ПМВ і мету семінару.

«Ми приїхали до Боснії, щоб поспілкуватися, навчитися, поділитися, набратися сил і досвіду, щоб якнайкраще послужити нашим вірним, розкиданим по всьому світу, - зазначив голова ПМВ. - Нам дуже важливо було побувати в Боснії, де відчувається духовний зв'язок з блаженними Климентієм Шептицьким і Леонтієм Фьодоровим, російським католицьким екзархом. Цього тижня ми плануємо відвідати ті місця, де перебували наші блаженні. У світі немає випадковостей. Ми невипадково тут. І о. Климентій невипадково був саме в Боснії, на Балканах. Кажуть, треба мати щастя опинитися у потрібний час у потрібному місці. Може їхня досконалість почалася саме тут. Ми хочемо знайти ту точку, причаститися їхнього подвигу, саме на цій землі. Ми хочемо бути вдячні українцям, які з ними співпрацювали. Дякуємо вам, що вмієте це підтримувати, шанувати та розвивати».

Владика Йосиф також переказав учасникам семінару вітання від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. «Він у Зарваниці передавав вам свої поздоровлення і своє благословення. Якщо ви подивитеся трансляцію Літургії з Патріаршого собору у великі свята, то побачите, що він завжди згадує наших українців на поселеннях, нашу діаспору, наших мігрантів», - зазначив єпископ.

Також у рамках проведення семінару в м. Баня-Лука буде урочисто відкрито і освячено пам’ятний знак, який увіковічнить пам'ять двох монахів студитів - блаженних Климентія Шептицького і Леонтія Фьодорова. Обидва померли мученицькою смертю в Росії як екзархи.

Нагадаємо, I сесія духовно-формаційного семінару ПМВ відбулася в травні у Мадриді і зібрала майже 50 учасників-священників УГКЦ з усієї Європи.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next