АКТУАЛЬНО

У Бразилії відбулася конференція про Катехизм УГКЦ

Понеділок, 28 серпня 2017, 22:03
У 2016 році Синод Єпископів дав завдання Патріаршій катехитичній комісії подати звіт щодо теперішнього стану релігійної освіти у нашій Церкві в цілому світі.

Було заплановано провести чотири конференції. Перша нещодавно відбулася у Прудентополісі, Бразилія (27–29 липня). Наступна пройде у Львові, Україна (28–29 серпня 2017 року). У жовтні конференція відбудеться у Вінніпезі, Канада (16–18 жовтня 2017 року) й остання – у Стенфорді, США (23–25 жовтня 2017 року).

На конференції у Бразилії були представлені три єпархії. Присутні – 135 священиків. 25 – з Аргентини. Її відвідали всі священики, єпископи та значна кількість катехитів. Хоча конференція була регіональною, тон задавала Патріарша катехитична комісія. Голова комісії владика Петро (Стасюк) зачитав перший звіт по Катехизму за останні 10 років. Отець Тарас Барщевський виступив із доповіддю по Біблійному Катехизму. Сестра Луїза Цюпа зробила огляд директорії Катехизму, Назар Дуда представив вступ до молодіжного Катехизму, Оксана Кузьмик розглянула педагогічний аспект Катехизму.

Представники єпархій розповіли про свої сильні та слабкі сторони і подали багато пропозицій як співпрацю в межах усієї Церкви зробити найефективнішою.

Кожна з конференцій матиме подібну структуру.

Владика Петро відзначив виняткову самовідданість усіх трьох єпархій у роботі над Катехизмом у Південній Америці. Він побачив дуже ефективні програми як у Церкві, так і в окремих парафіях. В усіх парафіях при кожному храмі організовано катехитичні школи.

 

catholicukes.org.au

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next