АКТУАЛЬНО

У Бродах попрощалися з вертолітниками

Середа, 09 липня 2014, 15:29
4-5 липня у м. Броди молитовно проводжали в останню дорогу загиблих Андрія Бєлкіна, Дмитра Шингура та Руслана Мазунова, вертолітників Мі-8, який збили терористи 24 червня під Слов’янськом.

Авіатори служали у військовій частині, що дислокується у Бродах. Після прощання в частині тіло майора Дмитра Шингура доставили в Запорізьку обл. і поховали в с. Кінські Роздори, де проживають його батьки. Командира вертолітної ланки підполковника Андрія Бєлкіна поховали у м. Радивилів Рівненської обл., де він проживав із сім’єю. Тіло майора Руслана Мазунова перенесли до храму Пресвятої Богородиці Володарки України. Парастас відслужили священики УГКЦ, РКЦ, УАПЦ.

Отець Богдан Вихор, Бродівський декан УГКЦ і капелан цієї військової частини, зазначив, що за свою Батьківщину Андрій Бєлкін, Дмитро Шингур, Руслан Мазунов віддали найдорожче - життя. Вони вже перейшли до небесного війська, адже, кажуть, що льотчики не помирають на землі - вони залишаються в небі, перетворюючись на небесних ангелів, які моляться і допомагають нам, живим.

5 липня до Бродів прибув єпископ Михайло (Колтун), керівник департаменту УГКЦ у справах душпастирства у Збройних силах України та силових структурах. Він очолив заупокійну Службу Божу. Співслужили священики Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков.

«Сьогодні на долю багатьох, і на долю загиблих авіаторів, випало дати свідчення християнського життя, захистити свій народ, звільнити його від страху, забезпечити йому мир, – сказав у проповіді владика Михайло. – Покликання військовослужбовця – з любові до своєї Батьківщини захищати свій народ. І Церква їх благословляє на виконання цього священного обов’язку. Сьогодні ми є свідками того, як військовослужбовці відстоюють державу, борються за нас. Ми їм вдячні, що вони як християни, як патріоти ідуть у бій, на передову, захищаючи рідну землю, яку нам дав Господь. Наш обов’язок перед загиблим Русланом пам’ятати, що він пішов на війну, пішов на великий ризик для свого життя і заплатив велику ціну за те, щоб ми жили в мирі на своїй землі. В Україні розвиваються бурхливі події, що спонукають нас багато чого переосмислити і зрозуміти ціну свободи, ціну гідності кожної людини.

Проводжати Руслана Мазунова вийшло все місто, духовенство, представники обласної, районної, міської влади.

Під звуки Гімну України та прощальний залп з автоматів похоронили загиблого героя на цвинтарі, що на Старих Бродах.

фото

Повідомила Надія Забокрицька

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next