АКТУАЛЬНО

У Бродах відбувся еколого-християнський табір «Божий Дивосвіт»

Вівторок, 27 червня 2017, 11:05
З 12 по 16 червня при парафії Воздвиження Чесного Животворящого Хреста у м. Броди проходив екологічно-християнський табір «Божий Дивосвіт».

Табір був поділений на окремі теми-дні, перший день був вступний і розпочався молитвою та поділом учасників на команди. Опісля духівник табору о. Тарас Дзьоба провів вступну науку, наголосивши на загальних християнських засадах, які вимагають від нас відповідального ставлення до світу природи, серед якого ми живемо.

Темою другого дня екотабору стала цінність води. В духовних ранішніх настановах табору о. Тарас зазначив «Вода - цінний Божий дар, це вичерпний ресурс, а тому ми повинні берегти її і не використовувати даремно. Зокрема, вода відіграє важливу роль у нашому християнському житті, традиціях і обрядах. Ми освячуємо як саму воду, так і нею освячуємо певні речі, які використовуємо для духовного вжитку».

Цього ж дня тему води супроводила і катехиза, адже аніматори табору в групах розповідали, як краще економити воду, що для цього потрібно робити, показували тематичне відео та розповідали різні цікаві факти про воду.

Також учасники табору танцювали банси, брали участь у тематичних естафетах та іграх, які були пов’язані з темою дня. Після цього діти під гітару вчились співати таборових пісень.

Темою третього дня стала «Екологія і здоров'я». Учасники роздумували про здоровий спосіб життя, а також про практики, які шкодять здоров’ю людини. Священик-еколог підкреслив, що великою мірою на здоров’я людини впливає і стан навколишнього середовища. Також о. Тарас наголосив на тому, що людина була створена здоровою, а хвороба – наслідок первородного гріха. Тому і хвороби сьогодення також часто є наслідками гріхів, в тому числі і так званих «екологічних».

Особливої уваги заслуговує четвертий таборовий день, адже за свідченням дітей він пройшов дуже цікаво. Темою дня була «Екологія лісу» і цього дня був організований велопробіг на лісову галявину.

Дітям дуже сподобалось їхати на таку велику відстань на велосипеді, адже для багатьох це було вперше. Велопробіг був цікавим, адже їхати великою колоною в супроводі машин поліції можна не кожен день.

Прибувши на місце, аніматори знайшли заняття для багатьох учасників табору: хтось збирав дрова на вогонь, щоб згодом приготувати їжу, хтось допомагав кухарям, а хтось просто грав ігри. Особливого колориту додало трапезування стравами, приготованими на вогні.

«За цей чудовий день хочеться просто подякувати Богові, всім тим добрим людям, які відгукнулися на наші прохання. Велике дякую нашим кухарям, водіям, а особливо Отцю Тарасу, за таку чудову ідею і за втілення її у реальність. Я вважаю, що цей день діти точно не забудуть і будуть згадувати його з посмішкою на обличчі», - ділиться враженнями учасниця велопробігу Юлія.

Цього ж дня діти провели толоку на галявині, де відпочивали протягом дня, а також на прилеглій до неї території.

Останній таборовий день став свого роду підсумком, проте мав і свою тему «Екологія їжі». Цього дня учасники табору роздумували про корисну та некорисну їжу. Священик у повчальному слові розповів про ту їжу, яку їв Ісус Христос, зокрема, пояснюючи, чому біблійні персонажі їли чи не їли ту чи іншу їжу.

Цього дня учасники табору підбили підсумки всіх екоднів, переглянули спільні фото, яких за таборові дні назбиралося чимало, а також подякували одне одному за спільно проведений час з користю для свого розвитку, для розвитку душі і для добра світу, в якому живемо.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next