АКТУАЛЬНО

У Броварах відбувся ІІІ Фестиваль духовної творчості «Вифлеємська зірка»

Понеділок, 11 січня 2016, 16:15
Уже третій рік поспіль у Броварах, що на Київщині, вірні багатьох конфесій об’єднуються для спільного святкування Різдва Христового.

У Фестивалі духовної творчості «Вифлеємська зірка» активну участь взяли прихожани храму Трьох Святителів УГКЦ у Броварах. Вірні на чолі з парохом протоієреєм Олегом Панчиняком чисельно прибули у Міський культурний центр «Прометей», де проводився захід.

Священик УГКЦ о. Олег був ведучим Фестивалю: «Ми сьогодні так чисельно зібралися в цьому приміщенні, щоб разом славити Бога, який прийшов на світ його спасти і принести мир та любов у серце кожної людини. Цим спільним святкуванням хочемо бути живими свідками того, що ми всі прагнемо єдності, шукаємо і намагаємося робити правильні кроки, які нас об’єднають. Сьогодні особливо хочеться послужити і поділитися часточкою тепла з тими, хто перебуває в цей час далеко від своєї домівки», - зазначив протоієрей.

Окрім греко-католиків, у заході взяли участь католики, православні та протестанти. Фестиваль став великою подією для переселених людей із окупованих територій, які через війну змушені були покинути свої домівки. Мешканці Броварів доклали всіх зусиль, щоб ці люди могли в домашній атмосфері славити Різдво Христове. Під час програми кожна дитина отримала цінні подарунки – ілюстровані Біблії для дітей, які будуть у їхньому житті добрим дороговказом.

Зазначимо, що напередодні Різдва Христового парафія УГКЦ у Броварах відправила смачні пампухи до святкового столу героям, які боронять нашу землю на Сході України. Також парафія подарувала частинку тепла і тиху Різдвяну коляду тим героям, які перебувають на лікуванні та реабілітації в реабілітаційному центрі "Нодус". Із зібраних на пампухи кошти було придбано і передано місцевим захисникам України спеціальні засоби гігієни, смачні сирні пляцки, сік і фрукти. Від найменших парафіян громада передала в зону бойових дій браслети барви нашого прапора та малюнки.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next