АКТУАЛЬНО

У Броварах відбулася презентація стратегії розвитку соціального служіння УГКЦ

Субота, 16 лютого 2019, 22:51
16 лютого 2019 року в парафії УГКЦ Трьох святителів міста Бровари відбулася презентація стратегії розвитку соціального служіння УГКЦ.

Ця зустріч започаткувала низку заходів у Броварах, призначених для активізації громади на місцевому рівні. Соціальний день розпочали спільною Божественною Літургією, яку очолив парох громади протоієрей Олег Панчиняк, протопресвітер Вишгородський, з яким співслужили о. Валерій Гром, о. Андрій Боднарук та о. Василь Драгомирецький.

Опісля в приміщеннях храму відбулося засідання соціальної команди парафії. Спершу о. Олег представив гостя о. Андрія Боднарука, голову прес-бюро Київської архиєпархії, який разом із о. Романом Сиротичем та о. Василем Чудійовичем творять соціальну команду Київської архиєпархії.

Виступаючи перед громадою, о. Андрій розповів про соціальну стратегію УГКЦ, а також презентував відеодоповідь Блаженнішого Святослава «Любов’ю служіть одні одним». Відтак відбулося спільне обговорення презентації про богословський вимір соціального служіння. На завершення лектор подякував соціальній команді Броварів на чолі з парохом о. Олегом Панчиняком та присутніми священиками: «Таким чином цього дня у Київській архиєпархії побільшало соціальних команд, які прикладом свого служіння ближнім, нестимуть позитивні зміни у нашому суспільстві».

Описуючи подію у соціальній мережі на сторінці парафії повідомили: «Сьогодні, по закінченні Божественної Літургії, відбулася зустріч активу парафіян та священиків, котрі займаються питаннями соціального служіння в парафії, з головою прес-бюро Київської архиєпархії отцем Андрієм Боднаруком. Священик зазначив, що соціальне служіння є основою християнського обличчя віруючої людини. Саме тоді, коли соціальне служіння занурюється в організацію парафіяльних осередків з різних напрямків, віра втілюється в ділах. Після цього присутні обговорили шляхи та способи втілення парафіяльних соціальних програм і запланували свою діяльність на найближчий час».

Прес-служба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next