АКТУАЛЬНО

У Брюховичах завершилися реколекції для працівників Патріаршої курії УГКЦ

Середа, 12 березня 2014, 20:35
Стало доброю традицією, що у великопісний час працівники Патріаршої курії УГКЦ Львова та Києва збираються на спільні реколекції. Цього року дні духовної обнови проходили 10-12 березня 2014 року у Василіанській вищій духовній семінарії імені В. Рутського, що в Брюховичах поблизу Львова.

У реколекціях взяв участь також владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ. Проводив їх о. Андрій Зелінський, єзуїт, вихованець Львівського ліцею імені Климентія Шептицького та Стемфордської духовної семінарії (США).

Цьогорічні реколекції видалися цікавими і нетрадиційними, бо поєднувалися з роздумами над непростими часами, що спіткали український народ. Називаючи всіх, хто здійснює своє служіння в Патріаршій курії, «провісниками істини та надії», священик  спонукав слухачів замислитися над тим, як їм слід діяти в сьогоднішньому світі.

Реколектант визначив основні кроки євангелізації в сучасних умовах (нової євангелізації). Зокрема, душпастир закликав усіх до милосердя, яке необхідно втілювати з повагою до гідності людської особи. Водночас заохочував до діяльного співчуття та «відважної» небайдужості (не слід проходити повз страждання інших). Священик твердив, що християни покликані також до творчої взаємовідповідальності, пояснюючи це тим, що зло боїться «доброї творчості». Насамкінець він закликав до турботи про спільне благо та якісного активного спілкування.

«Задумаймося, що маємо робити з тим простором, в якому Господь нас покликав чинити Його місію! Зауважмо, що дійсність є Божою любов’ю, яка дарує життя. Тому, якщо ми живемо Істиною, то наше життя має смак і випромінює радість», - наголосив о. Андрій Зелінський.

Додамо, що науки поєднувалися із спільною та приватною молитвою їх учасників.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next