АКТУАЛЬНО

У Бучачі провели благодійний концерт для потреб воїнів АТО

Неділя, 24 травня 2015, 16:38
21 травня пройшов Благодійний концерт у м. Бучачі, при парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці для збору коштів на потреби воїнів АТО та їх реабілітації.

Організаторами концерту виступили: владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, районний відділ культури райдержадміністрації та районного будинку культури м. Бучача, співорганізатор о. Володимир Гнилиця – сотрудник храму.

Дійство розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Дмитро. Опісля розпочався благодійний концерт, на який були запрошені жителі міста, а також воїни та волонтери АТО Бучаччини. Леся Горлицька, Софія Федина та Гурт «Писанка» створили чудову атмосферу родинності та у своїх піснях наголосили на важливості воїна-захисника. Проте ще більше зверталось уваги на нашу допомогу воїнам, тому що після завершення війни для них вона продовжуватиметься у власних домівках і від любові та толерантності кожного залежить їхня особиста перемога не тільки на фронті, а й у власних душах.

Хочемо додати, що всі артисти і технічний персонал працювали повністю на волонтерській основі, а також для всіх учасників та жертводавців концерту був організований невеликий фуршет, бо, як зауважив о. Володимир Гнилиця: «Наша мета об’єднання всіх українців в єдину родину»

«Сьогодні через чудовий спів, через цей концерт я відчув, що Христос реально присутній поруч із нами. Війна є надзвичайною великою трагедією для всіх нас, проте вона зробила нас єдиним народом. Служба воїна-захисника є найважливішою в теперішньому часі, проте вона б була неможлива без волонтерів, без нас. Ми потрібні нашим хлопцям в АТО не тільки через матеріальні кошти, але в першу чергу через нашу духовну підтримку. Вона потрібні кожному із нас, рівно ж як і ми потрібні їм. Дякую всім і кожному, хто долучився до цього благодійного концерту, а нашим артистам даю невеликий «наказ» надалі ширити українську пісню і культуру. Я не сумніваюся в тому, що кожна із цих пісень, які пролунали сьогодні, стануть з часом народними, як і пісні про козаків, січових стрільців та воїнів УПА», - наголосив владика Дмитро в подячному слові.

Андрій Шестак,
прес-секретар Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next