АКТУАЛЬНО

У Бучацькій єпархії організували ходу на захист життя та сім’ї

Понеділок, 21 травня 2018, 14:26
Ходу, яка відбулася в місті Чорткові, очолив Єпарх Бучацький Дмитро (Григорак) разом із численною кількістю духовенства єпархії. Також у ході взяли участь представники влади, студенти шкіл та навчальних закладів міста, миряни.

Дорогою учасники, під проводом о. Володимира Гриціва, голови Комісії у справах родини Бучацької єпархії, молилися вервицю, священики зверталися до вірних з духовним словом. На площі Героїв Євромайдану відбувся мітинг та концерт.

Виступаючи на мітинзі, доцент кафедри філософії УКУ, кандидат філософських наук Петро Гусак навів статистичні дані про збільшення в Україні кількості абортів. Також п. Петро звернув увагу на болюче питання гендерної політики і закликав не мовчати, а робити все можливе, щоб влада прислуховувалася до народу і відповідально обороняла християнські цінності, виплекані поколіннями.

Також до учасників ходи звернувся владика Дмитро (Григорак), який вказуючи на дорогу гріха, застеріг не бути байдужими і розуміти, що творячи сьогоднішнє життя, ми стаємо відповідальними за майбутнє. «Не може людина, яку створив Бог чоловіком і жінкою ще у раю, придумати іншу модель своєї особистості, а відтак і іншу модель сім’ї. Всі, хто хотів бути мудрішим від Бога, наприкінці кінці життя каялися і перед смертю визнавали свою неправоту», – сказав правлячий архиєрей.

Як кажуть організатори заходу, марш за життя і за сімейні цінності є своєрідною маніфестацією, протестом свідомих громадян України, які вибирають, замість знищення життя та сімейних цінностей, великий дарунок Бога – життя і прагнуть його оберігати всіма можливими засобами.

«Не даймо ворогові людства, через його рабів на землі, знищити чистоту сердець наших найдорожчих – дітей. Нехай ніхто ніколи не посміє в нашій християнській Україні навішувати нам своє звиродніле розуміння про сім’ю!

Нехай наше спільне сьогоднішнє волання до Бога буде свідомим і добровільним вибором Господніх Заповідей. Вийдім з дому неволі, бо ж сам Бог створив людину вільною і щасливою. Нехай пута гріха не снують байдужість павутиння довкола нас і наших дітей. Це ж їм ми виборюємо християнську Україну.

Міцна християнська сім’я народжується і зростає не на серіалах, розвагах чи комп’ютерних іграх, а на спільній молитві, праці, пошані один до одного, розумінні і взаємоповазі.

Сім’я, скріплена молитвою та практикуючим християнським життям, є здатна вистояти найсильніші життєві буревії. Саме там, де є любов і пошана до Бога, там є пошана чоловіка до жінки, жінки до чоловіка і дітей до батьків.

Нехай ніколи і ніхто не сміє понівечити сім’ю і її первісний образ, створений Творцем!» – такі заклики висловлювали промовці на мітингу.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за  матеріалами www.buchacheparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next