АКТУАЛЬНО

У Бучацькій єпархії провели молитву за єдність християн

Середа, 29 січня 2020, 11:33
Традиційна щорічна молитва за єдність християн відбулась 26 січня цього року в храмі Преображення Господнього отців василіан у Чорткові.

Темою розважань були слова із Діянь апостолів «Будьмо милосердними» (Ді. 28, 2), запропоновані цього разу християнами острова Мальта, до яких у 60 році н. е. прибув апостол Павло, зазнавши корабельної аварії дорогою до Риму.

Міжконфесійний молебень очолив владика Дмитро Григорак, єпарх Бучацький. У своїй проповіді він наголосив на важливості бути разом на кораблі, яким є Церква Христова, незважаючи на небезпеки світу. У молитві брали участь також священнослужителі Римсько-Католицької Церкви, Протестантської Церкви та отці з різних храмів УГКЦ м. Чорткова, які в кінці мали можливість звернутися до присутніх із Божим словом. 

На завершення молитви відбулася братня гостина у стінах монастиря, під час якої священники та вірні продовжили своє знайомство та цікаву розмову.

Повідомив голова Комісії міжконфесійних та міжрелігійних
 відносин Бучацької єпархії УГКЦ о. д-р Руслан Корнят


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next