АКТУАЛЬНО

У Бучацькій єпархії вчили священиків працювати з людьми, що повернулися з АТО

П'ятниця, 09 жовтня 2015, 11:19
6-7 жовтня 2015 року в Єпархіальному управлінні м. Чортків проведено семінар-тренінг для священиків Бучацької єпархії на тему «Шляхи духовно-психологічної віднови та попередження посттравматичного стресового розладу в учасників АТО».

Організатором цього заходу була Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях, яка діє при Патріаршій курії Української Греко-Католицької Церкви і є очолювана владикою Богданом (Манишиним), Єпископом-помічником Стрийської єпархії.

У заході взяло участь понад 100 священиків з усіх деканатів Бучацької єпархії, які у своєму служінні зустрічаються з багатьма особами, які внаслідок бойових дій на території України потребують духовної опіки та кваліфікованої психологічної допомоги.

Захід проводили доценти кафедри практичної психології, кандидати психологічних наук Оксана Христук та Карпенко Віталій, а також військові капелани від Бучацької єпархії о. Роман Гнатів та о. Ігор Федоришин. Під час проведення семінару був присутній військовослужбовець п. Андрій, який 13 місяців ніс службу в зоні бойових дій.

Під час семінару його учасники мали змогу дізнатися більше про посттравматичний синдром та про роботу з постраждалими. Капеланське служіння та духовну опіку після повернення військовослужбовця із зони АТО.

Інформацію підготувала Іванна Гудь

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next