АКТУАЛЬНО

У Будапешті говорили про потреби душпастирства серед національних меншин

Вівторок, 07 вересня 2021, 14:36
6 вересня в межах 52-го Міжнародного євхаристійного конгресу, який проходить у Будапешті, відбулася екуменічна конференція "Християнське сьогодення та життя" для тринадцяти офіційних меншин, що проживають на території Угорщини. У заході також взяли участь представники угорської влади та політики.

Під час зустрічі духовенство кожної громади презентувало своє церковне життя.

Українську громаду представляв о. Дам’ян Габорій, священник для українців в Угорщині.

У своїй доповіді священник, зокрема, розповів: "Між угорцями та українцями є багато чого спільного: історія, традиція, культура і навіть духовність - перше монашество на території Угорщини приїхало з Києва разом із Анастасією, донькою Ярослава Мудрого, королевою Угорщини, дружиною короля Угорщини Андраша І. Крім того, на території Угорщини, у Маріяповч, розташований історичний василіанський монастир, у якому сьогодні перебувають ченці з України".

Душпастир зауважив, що два народи мають дуже важливу харизму: хочуть молитися тільки рідною мовою.

"Сьогодні на території Угорщини проживає понад 100 тисяч українців, які потребують духовної опіки. Душпастирська опіка наших вірних відбувається тільки в Ніредьгазі, яку здійснює о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, із василіанського монастиря в Маріяповч. У Будапешті українська громада має велику потребу у своєму храмі, школі та садочку. Є велика потреба в душпастирях в інших містах Угорщини", - завершив о. Дам’ян.

За матеріалами пресслужби УГКЦ в Будапешті


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next