АКТУАЛЬНО

У Будапешті розпочалося навчання в церковній Рідній школі

Четвер, 26 вересня 2019, 12:19
Перший навчальний день розпочався в суботу, 21 вересня, у день Різдва Богородиці. День розпочався з Божественної Літургії у парафії Покрови Богородиці УГКЦ у Будапешті, в якій взяли участь вчителі та діти з батьками. Після Літургії учні школи отримали благословення на навчальний рік.

Отець Дам'ян Габорій зазначив: «Рідна школа в Будапешті була створена УГКЦ в Угорщині та діє під патронатом Українського центру кардинала Гузара в Угорщині. Це вже другий навчальний рік нашої школи. Цього року для української громади було запропоновано навчальну програму для дітей від першого до одинадцятого класу. В історії української громади в Угорщині вперше є можливість українським дітям різної вікової категорії систематично навчатися за подібною програмою, як в Україні».

«Зараз навчання проходитиме щосуботи, але ми маємо на меті створити повноцінну українську школу, в якій діти зможуть щодня вивчати рідну мову, історію та традиції», - зазначила п. Уляна Княгінецька, керівник Українського центру кардинала Гузара.

Пані Олена Бескоровайна, адміністратор школи, повідомила: «Навчання в школі триває від 09:00 до 14:00, а відтак проводяться різноманітні гуртки до 17:00. У рамках навчального процесу діти мають такі основні предмети: «Українська мова та література», «Історія України», «Я досліджую світ», «Я у світі», «Катехизація», «Спів». У межах школи Українська асоціація Федерації католицьких скаутів Європи навчає дітей скаутського мистецтва».

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next