АКТУАЛЬНО

У Будапешті вперше відбулася Перша Сповідь та Урочисте Причастя для дітей

Середа, 19 червня 2019, 09:58
16 червня у парафії Покрови Богородиці в Будапешті вперше відбулася Перша Сповідь та Урочисте Святе Причастя українських діточок.

Історична подія відбулася в церкві Святого Михаїла, яка розташована на туристичній вулиці Ваці угорської столиці, де українська громада збирається на щотижневі богослужіння.

Підготовка дітей до Сповіді проходила в Церковній школі кардинала Гузара в Будапешті в рамках програми "Рідна школа". Дітей підготовляла катехит п. Марія Втерковська. Цього ж дня відбулося офіційне завершення навчальної програми. Пані Уляна Княгинецька, керівник церковної школи, вручила українським учням свідоцтва та подарунки.

Отець Дам’ян Габорій зазначив: "Створивши церковну школу, маємо добру нагоду навчати дітей української мови, катехизму, церковного співу, українських християнських традицій. Щиру подяку складаємо жертводавцям, завдяки яким працює школа, та професійним педагогам".

На завершення учні школи представили в церкві концертну програму.

За інформацією пресслужби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next