АКТУАЛЬНО

У Будапешті вперше відбулися «Веселі канікули з Богом»

Вівторок, 04 липня 2017, 14:04
При українській греко-католицькій парафії Покрови Богородиці в Будапешті відбувся дитячий християнський табір «Веселі канікули з Богом».

Перший день табору пройшов в рамках Дня родини, що відбувся 24 червня в Будапешті, під час якого відбулася презентація табору для українських родин. Презентацію табору провели аніматори з Дрогобича: Херович Святослав, Бандрівський Олег, Юнак Мар'яна, Лелик Наталя.

А відтак протягом тижня, від 26 – 30 червня, на території школи на острові Чепель, що знаходиться на річці Дунай, проходили одноденні табори.

Головною катехитичною темою табору була Божественна Літургія. Щодня українські діточки вивчали частини Літургії, одяг священика. Дитячі катехизації супроводжувалися цікавими бансами, танцями, спортивними та інтелектуальними  іграми, різними естафетами та молитвою. У рамках табору учасники побували в кінотеатрі та один день табору провели в аквапарку на території острова.

Табір завершився в неділю, 2 липня, подячною Літургією, після якої священик вручив учасникам табору та аніматорам презенти.

У таборі взяли участь діточки, які протягом року активно відвідували катехизації та недільну школу. А найменшими учасниками табору були шестимісячна Вікторія Камінська та тримісячна Дячок Естер, які кожного дня стежили за тим, що діється навколо них з рук батьків.

Отець Дам’ян Габорій повідомив: «Цей табір дав уже свої плоди, бо діточки, присутні на Літургії, упевнено слідкували за тим, що відбувається під час молитви та старалися брати активну участь, співаючи Літургію. Цей табір був вперше організований для української громади в Будапешті. Аніматори, які прибули до нас з дрогобицької василіанської парафії Святих апостолів Петра і Павла, впоралися із завдання, яке перед ними стояло. Бо наші діточки є із двох або трьох мовних середовищ, вони через свою креативність і професійний підхід до дітей, знайшли доступ до кожної дитини, реалізовуючи програму, з якою приїхали до дітей. На мою думку, табір пройшов успішно, бо, як розказували батьки дітей, що діточки чекали ранку, щоб поїхати на табір, а дівчатка навіть хотіли, щоб їхні кіски заплітали не батьки, а аніматори».

Від парафіян до організації табору активно долучилися: катехитка п.Втерковська Марія та секретар пасторальної ради п.Дячок Віра.

Спонсорами табору були: Українське самоврядування районів Будапешта - Чепеля, Кобані, Убуди, Ференцвароша, Столичного, Державне самоврядування, Товариство української культури та брати Онищуки.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next