АКТУАЛЬНО

У Бургасі українські греко-католики у свято Верховних апостолів Петра і Павла помолилися з владикою Іринеєм (Біликом)

Понеділок, 03 липня 2017, 15:01
У болгарському місті Бургас українські греко-католики на цьогорічне свято Верховних апостолів Петра і Павла (за григоріанським календарем) помолилися з владикою-емеритом Іринеєм (Біликом). Також на свято були виставлені для почитання мощі святих апостолів Петра і Павла, святого Івана Павла ІІ та його особисту піюску.

Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Успіння Богородиці в Бургасі очолив владика Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре, у співслужінні з архимандритом Романом Котевичом, ОВ (Орден Воскресинців), адміністратором храму ієромонахом Міхалом Шлахцяком, ОВ, і гостями-священнослужителями з Польщі, отцями салезіанами Криштофом Несторуком і Мирославом Дукевічем. Дияконське служіння здійснював диякон Київської архиєпархії Петро Токач.

Під час проповіді архиєрей звернув увагу вірних на історії покликання апостолів Петра і Павла до їхнього служіння. Єпископ закликав вірних до наслідування святих апостолів в їхній ревності та відданості Христовій Церкві та наголосив на безконечному Божому милосерді.

Після Божественної Літургії парафіяни храму висловили велику подяку за присутність владики Іринея та змогу вшанувати мощі святих, оскільки для них це буває доволі рідко.

Департамент інформації УГКЦ, за повідомлення диякона Петра Токача

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next