АКТУАЛЬНО

У Бурштині відсвяткували тридцятиліття заснування комтеплятивної гілки жіночого монастиря Воплоченого Слова

Вівторок, 16 березня 2021, 11:01
13 березня 2021 року в Бурштині спільною молитвою з митрополитом Івано-Франківським УГКЦ Володимиром Війтишиним відзначили тридцятиліття заснування контемплятивної (споглядальної) гілки жіночого монастиря Чернечої родини Воплоченого Слова.

Саме заснування відбулося три десятки років тому в Аргентині, а вже з 2008 року такий монастир існує в Бурштині поряд із спільнотою місійних (активних) сестер, які опікуються катехизацією та зведенням храму Святої Софії Премудрості Божої. 

Божественну Літургію очолив митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин у співслужінні з о. Йосафатом Бойкком, ВС, о. Дмитром Шмігелем, деканом Бурштинським, о. Андрієм Кудликою, капеланом монастиря та іншими священниками. Вітаючи сестер з ювілеєм, митрополит нагадав слова з Євангелія про Марту і Марію та слова Ісуса, звернені до Марії: «Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, одного ж потрібно...»... І в цьому «одного потрібно» йдеться про той спосіб, яким живуть контемплятивні сестри - «сидять в ногах Господа і слухають Його слова». А також подякував за їхні молитви та просив молитися в його наміреннях.

У цей день митрополит Володимир здійснив також освячення іконостасу в каплиці, над яким митці – іконописці та різьбярі працювали останніми роками.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next