АКТУАЛЬНО

У Білій Церкві вдруге водили гаївки

Вівторок, 14 квітня 2015, 19:59
Другого дня Великодніх свят, 13 квітня 2015 року, в державному парку Національної академії наук «Олександарія», що в Білій Церкві на Київщині, віряни Білоцерківського деканату УГКЦ удруге водили гаївки.

Участь у цьому дійстві взяло близько 150 людей із греко-католицьких парафій м. Біла Церква, м. Фастів, смт Тараща, м. Васильків, с. Вербівка (Житомирська область).

За словами настоятеля білоцерківської парафії Різдва ГНІХ УГКЦ о. Ігоря, гаївки – це інкультуризація християнства на цих землях. «Знаємо, що в поганські часи існували різні вірування, пов’язані із приходом весни під супровід обрядових пісень. Християнство це не забороняло, а зробило так, щоб люди не просто славили весну, а й воскреслого Христа. Ця традиція дещо втратилася з плином часу, особливо на цих землях, де наша Церква була заборонена близько 200 років. Однак, відомо, що ця традиція на Заході України і досі підтримується. Сподіваюся, що нам вдасться відновити цю добру традицію в центрі України», - прокоментував о. Ігор Гріщенко.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next