АКТУАЛЬНО

У Черкасах освячено наріжний камінь майбутньої каплиці УГКЦ

Середа, 20 серпня 2014, 13:16
На свято Преображення Господнього у Черкасах владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відслужив Божественну Літургію, відтак освятив хрест, наріжний камінь під будівництво каплиці та території, на якій буде збудовано храмовий комплекс Покрови Пресвятої Богородиці.

У своїй проповіді єпископ наголосив на вмінні слухати голос Бога та ближнього, а також на важливості сьогоднішнього свята і події в житті парафії та Церкви. Владика побажав, щоб Господь допоміг якомога скоріше реалізувати весь задум і закінчити будівництво.

Настоятель парафії о. Юліан Шеремета подякував архиєреєві за благословення та приїзд, бо саме владика Йосиф п’ять років тому був першим єпископом, який відвідав і благословив парафію. Також о. Юліан подякував усім людям доброї волі, хто прилучився до того, щоб громада отримала земельну ділянку, та допоміг її впорядкувати і підготувати до цього дня.

Особливим символом стало, що камінь, який освятив владика, було привезено від Патріаршого собору.

 

Довідка

Ділянка під будівництво храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у м. Черкаси була виділена два роки тому. За цей час розроблялася відповідна проектна документація та погодження для початку будівництва.

Капличка буде збудована протягом трьох місяців, а будівництво самого храму планується розпочати навесні наступного року.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next