АКТУАЛЬНО

У Черкасах вперше відбувся фестиваль «Різдвяна коляда»

Четвер, 20 січня 2011, 11:17
Організаторами фестивалю були Черкаська міська рада та парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у м. Черкаси. Місцем проведення фестивалю слугувала черкаська обласна філармонія та площа біля податкової адміністрації.

Організаторами фестивалю були Черкаська міська рада та парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у м. Черкаси. Місцем проведення фестивалю слугувала черкаська обласна філармонія та площа біля податкової адміністрації.

Всього участь у фестивалі взяли 10 колективів: чотири зі Львова та шість із Черкас. "Українська молодь - Христові" представила вертеп. Задовго до початку фестивалю почали сходитися люди і вісімсотмісна філармонія не змогла всіх умістити.

Фестиваль розпочався з благословення настоятеля парафії Покрови Пресвятої Богородиці о. Юліана Шеремети, а після того розпочався виступ колективів. На завершення фестивалю всім учасникам о. Юліан вручив подячні грамоти.

Відтак міський голова подякував священнослужителю та всім колективам і вручив грамоти гостям зі Львова. Пізніше у своєму слові п. Ірина Мельник - зачинатель фестивалю «Велика коляда» у Львові - висловила слова вдячності за запрошення та подарувала пам’ятні медалі та  партитури з колядками.

Після закінчення першої частини всі перейшли на площу біля податкової адміністрації, де відбулися виступи інших колективів і вертепу, а також, частування гарячим вином та пряниками.

«До мене підходило дуже багато людей, які від щирого серця дякували за це свято. Думаю, що відтепер фестиваль стане традицією і протягом Різдвяних свят тут завжди лунатиме коляда. Я особисто не чекав такого великого успіху і це мене дуже вразило», - прокоментував подію о. Юліан.

 

Прес-служба парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next