АКТУАЛЬНО

У Чернівцях закладено наріжний камінь під будівницво храму УГКЦ Преображення Господнього

Понеділок, 27 липня 2020, 18:50
26 липня 2020 року, з благословення єпископа Чернівецького Йосафата Мощича, у Чернівцях закладено наріжний камінь під будівництво нової святині УГКЦ. Крім того, відбулося посвячення щойно зведеної богослужбової каплиці Преображення Господнього, що знаходиться на вул. Героїв Майдану, 111-Е.

На урочисту подію зібралося багато людей, деякі мешканці сусідніх будинків спостерігали з вікон своїх квартир. Територія, де розташована парафія, – це спальний район, тому багатьом мешканцям буде дуже зручно приходити сюди.

Владику Йосафата при вході до каплиці зустріли парох парафії Преображення Господнього митр. прот. Василь Гасинець та староста пан Іван Паращук, після чого єпископ Чернівецький звершив чин освячення престолу та покладення антимінсу, а відтак очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з єпархіальним духовенством. У проповіді владика Йосафат роздумував над зціленням двох сліпців: «Як Ісус поставив руки на сліпців і зцілив їх, так сьогодні ця каплиця, щоб люди, що тут перебувають, мали світло віри і зростали у святості».

Після Архиєрейської Літургії владика Йосафат Мощич заклав капсулу та освятив наріжний камінь під будівництво храму.

Відтак парох новоствореної парафії о. Василь Гасинець подякував владиці за пастирський візит та освячення, а також звернувся зі словами вдячності до жертводавців та добродіїв, які «доклали багато зусиль та часу, аби ми сьогодні могли зібратися в новій каплиці на місці, яке раніше було занедбане, але яке Господь своєю благодаттю перемінив та освятив».

Пресслужба Чернівецької архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next