АКТУАЛЬНО

У Чернівцях започаткували єпархіальний Карітас

Четвер, 07 червня 2018, 13:31
Єпископ Чернівецький владика Йосафат (Мощич) запросив на засідання душпастирів єпархії президента Національної благодійної організації "Карітас" пана Андрія Васьковича.

Священики єпархії мали нагоду почути історію про становлення та стратегічний розвиток організації. Пан Васькович детально представив чотири основні напрямки служіння «Карітасу України»: допомога кризовим дітям, молоді та сім’ям, охорона здоров’я, допомога людям з особливими потребами, соціальні проблеми міграції, допомога в надзвичайних ситуаціях.

Місія Карітасу України, за словами пана Андрія, - це розвиток традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи, виходячи із християнських морально-етичних цінностей. Цього дня в Чернівецькій єпархії заклали підвалини для єпархіального  Карітасу та парафіяльних осередків благодійництва.

Після зустрічі з духовенством Андрій Васькович у супроводі владики Йосафата і синкелів Чернівецької єпархії відвідали, на запрошення місцевої влади, Чернівецьку обласну державну адміністрацію. На зустрічі представники Церкви і державні очільники дійшли згоди про співпрацю в харитативній сфері. Єпископ Чернівецький представив місцевим урядовцям керівника єпархіального Карітасу - отця Василя Гасинця.

Цього дня пан Андрій Васькович мав добру нагоду побачити життя чернівецьких парафій УГКЦ та вперше відвідати культурно-історичні місця Буковинської столиці. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next