АКТУАЛЬНО

У Чернівецькій єпархії вперше провели з'їзд представників буковинських спільнот руху «Матері в Молитві»

Понеділок, 07 жовтня 2019, 09:48
Уперше в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці в м. Чернівці зібралися представники буковинських спільнот руху «Матері в молитві».

Розпочався з’їзд із Божественної Літургії, яку учасники з’їзду молилися разом із Чернівецьким єпископом Йосафатом Мощичем. У своїй проповіді владика Йосафат наголосив на тому, щоби бути завжди готовим до зустрічі з Христом і що ця готовність не є одномоментним актом, але процесом, який триває впродовж життя.

Такий одноденний форум був покликаний познайомити членкинь Руху між собою, закликати їх до спільної єпархіальної молитви та провести їм катехитичний вишкіл, який підготували духівник катедральної спільноти руху о. Іван Шуфлат і синкел у справах розвитку єпархіальних структур о. Валерій Сиротюк.

У своїй доповіді о. Іван говорив про важливу роль душпастиря в розвитку спільноти та співпрацю з парохом, про елементи здорового клімату на зустрічах і відкритість спільнот одна до одної.

Отець Валерій представив присутнім стратегію розвитку парафіяльних спільнот і комунікацію між ними, а також ознайомив зі статистикою щодо релігійного життя в Україні, порівнюючи її з іншими країнами Європи. Окрім того, ієрей запропонував у робочих групах детальніше обговорити основні складові елементи програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next