АКТУАЛЬНО

У Чернівцях оголосили архітектурний конкурс на кращий проект пам’ятника Героям Майдану

П'ятниця, 30 травня 2014, 13:13
Організатором проведення конкурсу є міський благодійний фонд “Карітас Буковини”. Встановлено також грошовий преміальний фонд для трьох кращих проектів. Основним завданням конкурсу є втілення кращої проектної пропозиції для увіковічення героїв Українського Майдану (Небесної сотні) та відновлення історичної і культурної пам’яті про Чернівецький “Хрест Пієту”.

Праобразом скульптурної композиції є знищена історична і культурна пам’ятка Буковини “Хрест Пієта” (1827-1923). Пам’ятник встановлюється на вічну пам’ять і честь героїв Українського Майдану.

Конкурс є відкритим і проводиться без обмеження кількості учасників, професійний рівень яких відповідає вимогам, встановлених умовами конкурсу.

До участі у конкурсі запрошуються усі бажаючі взяти участь: авторські колективи, професійні митці, скульптори, архітектори. Проектні пропозиції будуть розглядатися з врахуванням таких основних критеріїв:

- обов’язкова відповідність проектів програмі конкурсу за суттю та в частині повноти представлених матеріалів;
- ідейний образ та художня виразність пам’ятника;
- найкраще вирішення генерального плану ділянки;
- просторовий взаємозв’язок пам’ятника з навколишнім середовищем;
- професіоналізм подання та інформативність представлених матеріалів.

Матеріали на конкурс подаються та представляються особисто авторами. Всі проектні матеріали повинні бути розміщені на планшетах. Розмір планшетів довільний, бажано на тонкій жорсткій основі завтовшки 3 мм – АО-1200 х 840 (євростандарт). Тексти та пояснювальну записку виконати українською мовою.

Матеріали проектів подаються на конкурс анонімно під девізом у формі шестизначного числа. Інформація про автора проекту (ПІБ, юридична адреса учасника, ксерокопія паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтва підприємницької діяльності) подається в запечатаному конверті з тим же девізом.

Журі конкурсу приймає ескізні проекти для участі у конкурсі з 22.05.2014р. по 22.08.2014 р. За адресою: 58000, м. Чернівці, вул. Ломоносова 20, БФ “Карітас Буковини”.

Для виплати грошової винагороди переможцям організатор конкурсу міський благодійний Фонд “Карітас Буковини” встановлює преміальний фонд у наступному розмірі:

перша премія – 10 000 грн ,
друга премія – 8 000 грн,
третя премія – 6 000 грн

Довідки з питань проведення конкурсу надаються за телефонами:

О.Валерій Сиротюк 0372 511335; 0372 559999; 0672800299;
e-mail: [email protected]

Чернівецька обласна організація Національної спілки художників України.   

п. Ігор Хілько.  e-mail: [email protected]

Довідки з питань проведення конкурсу надаються за телефонами: о. Валерій Сиротюк 0372 511335; 0372 559999; 0672800299;e-mail: [email protected] Чернівецька обласна організація Національної спілки художників України. п. Ігор Хілько. e-mail: [email protected]

Детальніше з умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next