АКТУАЛЬНО

У Чернівцях відкрили новий будинок БФ «Карітас-Чернівці»

П'ятниця, 20 листопада 2020, 15:54
У середу, 18 листопада, Чернівецький єпископ Йосафат Мощич з численним духовенством єпархії здійснив Чин освячення престолу, богослужбової каплиці та відремонтованих приміщень благодійного фонду «Карітас», що в м. Чернівці.

На відкритті були: генеральний секретар Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Дзвенислава Чайківська, директор Карітасу Івано-Франківської архиєпархії о. Володимир Чорній, директор Коломийського Карітасу о. Сергій Трифяк та представники органів місцевої влади.

Відремонтовані приміщення призначені для соціальної роботи з людьми, зокрема каплиця - для молитви, богослужінь та конференцій. Є розвиткова та спортивна кімнати, кімната психолога, соціальна пральня, а також кімната професійних навичок для людей з особливими потребами.

Владика Йосафат подякував директору Карітасу, о. Любомиру Іваночку, за проведення капітального ремонту приміщення, нагородивши його відзнакою - правом носіння набедреника. Також з нагоди дня народження священника єпископ подарував йому репродукцію чудотворної ікони «Надія Безнадійних».

Отець Любомир подякував владиці Йосафату за особливу підтримку, відтак представив присутнім команду Карітасу, яка працює та реалізує численні проєкти. У команді є сім осіб: Олександра Кермач - виконавчий директор, юрист; Марія Федоряк - спеціаліст з підготовки проєктів; Уляна Шиповська - бухгалтер; Ніна Ріпка - організатор закупівель; Валерія Мартинюк - спеціаліст у сфері роботи з дітьми з інвалідністю; Ярослав Тимчук - спеціаліст комунікацій та зв'язків із громадськістю; Іванна Нагірняк - робота з людьми і молоддю з кризових сімей.

Також під час урочистостей двом священникам єпархії - о. Віталію Лаврисю та о. Михайлу Лозанчину, були вручені посвідчення соціального працівника БФ «Карітас-Чернівці».

Опісля владика Йосафат склав сердечні слова подяки Американській Єпископській Конференції за фінансову допомогу та чотирьом місцевим жертводавцям, які долучилися до благочинної справи.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next