АКТУАЛЬНО

У Чернівцях заклали наріжний камінь під будівництво храму УГКЦ Святих апостолів Петра і Павла

Понеділок, 13 липня 2020, 11:06
12 липня 2020 року владика Йосафат Мощич у Чернівцях заклав наріжний камінь під будівництво нової святині УГКЦ. Така подія відбулася вперше за майже двісті років. Крім того, у цей день посвятили щойно зведену богослужбову каплицю Святих апостолів Петра і Павла на вул. Винниченка, де вже від сьогодні парафіяни можуть щоденно брати участь у богослужіннях і зростати як парафія.

Єпископ Чернівецький звершив Чин освячення престолу та покладення антимінса в новій каплиці, а відтак очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні з єпархіальним духовенством. У проповіді владика Йосафат наголосив на особливій місії апостола Петра: «Христос є наріжним каменем Церкви, віра апостола Петра є першою цеглиною і знаком єдності всіх апостолів. І ніякі вороги не зможуть здолати Церкву! Петро отримує ключі, щоб не замикати, а відмикати для людей двері до Царства Божого, з якого був вигнаний Адам. Наша Церква втішається, що має повноту єдності з апостольським престолом аж від часів апостола Петра».

Після Архиєрейської Літургії парох новоствореної парафії митр. прот. Валерій Сиротюк подякував владиці за пастирський візит та освячення, а також звернувся до жертводавців: «Це чудо, що за три місяці ми змогли збудувати цю каплицю, це все завдяки вашим пожертвам та невтомній праці».

Особливо зворушеною була пані Наталія Кубаренко, в домі якої у підпільні часи служили Літургії, і от тепер, нарешті, здійснилася її мрія – мати у своєму мікрорайоні Хабатівка греко-католицький храм.

Відтак владика Йосафат Мощич заклав капсулу та освятив наріжний камінь під будівництво храму Святих апостолів Петра і Павла.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next