АКТУАЛЬНО

У Червонограді відсвяткували ювілей найстаршого священника Сокальсько-Жовківській єпархії

П'ятниця, 04 грудня 2020, 14:12
У храмі Святого Йосафата у Червонограді відбулася подячна Божественна Літургія за дев’яносто прожитих років о. Дмитра Дмитраша. Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро Лоза у співслужінні зі священнослужителями деканату.

У вітальному слові архиєрей зазначив, що о. Дмитро є найстаршим священником у Сокальсько-Жовківській єпархії, а також згадав про життя ювіляра у Сибіру, де той мав тісну співпрацю та спілкування з отцями редемптористами.

Декан Червоноградський, о. Зеновій Буньо, зачитав вітальну грамоту від правлячого єпископа Сокальсько-Жовківської єпархії Михайла Колтуна.

Слова привітань линули від священнослужителів деканату та парафіян храму, які зібралися на Літургію.

Після спільної молитви та привітань ювіляр виголосив подяку Богові, владикам, священникам і всім вірним за підтримку та наголосив: «Не думав, що дочекаюся цього дня, проте вдячний Богові за прожиті нелегкі літа, бо все було в житті – і випробування Сибіром, і праця в шахті, і інше».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://www.sokaleparchy.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next